Casemanager Dementie

Ondersteuning bij je thuis. De casemanager dementie van Alliade is de contactpersoon voor mensen met (een vermoeden van) dementie en hun familie, partner en mantelzorger(s). De casemanager dementie biedt ondersteuning en begeleiding thuis, vanaf de diagnose tot aan opname. Degene beantwoordt al je vragen over dementie en vergeetachtigheid. En informeert je over thuiszorg en een zinvolle dagbesteding.

Wat kan de casemanager dementie voor je betekenen?

De casemanager dementie is gespecialiseerd in geheugenverlies en dementie. Elisa Coppoolse-Dijkstra, Marijke Hilverda-de Boer of Marion Luikel helpen je graag bij het vinden van passende zorg en ondersteuning in de verschillende fasen van de ziekte. Doel is dat je zo lang mogelijk in jouw vertrouwde omgeving kan blijven wonen. De casemanager dementie zorgt er ook voor dat je mantelzorger de zorg kan volhouden. En is het vaste aanspreekpunt voor jou en jouw omgeving.

Ondersteuning bij je thuis

Je kunt bij de casemanager dementie terecht voor:

  • informatie over de verschijnselen van dementie
  • praktische tips en omgangsadviezen rondom dementie
  • emotionele ondersteuning aan jou en jouw mantelzorger
  • aandacht voor de draagkracht/draaglast van jouw mantelzorger(s) en naasten
  • verwijzing naar de juiste instanties en afstemming/overleg met de (huis)arts, de specialist ouderengeneeskunde en andere betrokken behandelaars, zoals de psycholoog.

Netwerk Dementie Fryslân

De casemanagers dementie van Alliade maken, samen met Thuiszorg Het Friese Land, KwadrantGroep, Thuiszorg Zuidwest Friesland en ZuidOostZorg deel uit van Netwerk Dementie Fryslân. Op deze website vind je ook de eventuele wachttijden. Het netwerk faciliteert casemanagers dementie in hun dagelijkse werk zodat zij lokaal een sterk netwerk op kunnen bouwen rondom de persoon met dementie en hun naasten. Alles met maar één doel: de best mogelijke, persoonsgerichte zorg in Fryslân voor mensen met dementie en hun omgeving.

Bekijk de video van Netwerk Dementie Fryslân

Verwijzing naar casemanager dementie

De geriater, huisarts of specialist ouderengeneeskunde kan je doorverwijzen, maar je kan ook rechtstreeks bij de gespecialiseerde casemanager dementie terecht. De kosten worden vaak vergoed vanuit je basisverzekering. Indien je een WLZ-indicatie hebt, dan wel in Zorg in Natura, dan wel in Persoongebonden Budget (PGB), Dan loopt de vergoeding via deze WLZ-indicatie. De gespecialiseerd casemanager kan je hiermee helpen.

Een afspraak maken met de gespecialiseerd casemanager dementie

Wil je weten wat de gespecialiseerd casemanager dementie voor je kan betekenen? Of wil je een afspraak maken? Bel dan het algemene telefoonnummer 088 - 244 42 00. Of neem direct contact op met één van onze gespecialiseerde casemanagers dementie: 

Netwerk Dementie Fryslân - Animatie

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina'sSpecialismen