‘Of ik zelf zou willen wonen in Marijke Hiem?’

Verhuizen naar een woonzorglocatie is soms spannend, maar dit voelt inmiddels als een echt thuis. Meneer Aukema is de zoon van een cliënt die bij woonzorglocatie Marijke Hiem woont. Hij en cliënt mevrouw de Vries vertellen over hoe de zorg en het wonen op deze nieuwe locatie van Alliade gaat. 

Met een paar stappen zijn we samen in de natuur

“Marijke Hiem is een open locatie en biedt een prettige omgeving voor mijn vader en de bezoekers, zoals ik er een van ben”, begint meneer Aukema. “Mijn vader loopt gemakkelijk vanuit zijn kamer naar buiten. Het afgelopen jaar waren wij dan ook geregeld terug te vinden op de houten bankjes van de locatie.” Cliënt mevrouw de Vries: “Het is hjier wel?bêst,?ik bin no te plak (Het wonen is hier goed, ik zit hier nu wel op mijn plek). Ik ga graag met mevrouw Geertsma blokjes om in de prachtige tuin van Marijke Hiem. Ik woonde eerst in Herema State, maar dit is voor mij veel beter. De kamers zijn mooi, de contacten zijn gezellig en we zitten dicht bij het centrum.” 

Zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen

“Mijn vader wordt omringd door veel zorg, die wordt aangeboden door deskundige en lieve zorgmedewerkers”, vertelt meneer Aukema verder. “Alle faciliteiten, van de maaltijden tot aan het schoonhouden van zijn kamer aan toe, zijn in goede handen.” Hij vervolgt: “Of ik zelf zou willen wonen in Marijke Hiem? Ik denk het wel, hoewel ik me er nu nog niks bij kan voorstellen. Mijn vader heeft tot drieënhalf jaar geleden zelfstandig gewoond met, vooral in de laatste periode, wat ondersteuning van thuiszorg en ons. Ik hoop later ook zolang mogelijk zelfstandig te wonen. Maar als ik wel meer zorg nodig heb, weet ik dat ik hier zoveel mogelijk nog mijn eigen dingen kan blijven doen.” 

Eindelijk weer kunnen knuffelen

Op de vraag hoe het nu gaat in deze periode met minder corona, antwoord meneer Aukema: “Wat mijn bezoeken aan mijn vader betreft, knuffel ik hem nu weer veel meer. Ik bleef vanwege corona steeds op veilige afstand en dat voelde onnatuurlijk aan.” En mevrouw de Vries vind het heel fijn dat ze weer meer activiteiten onderneemt met de andere cliënten van?Marijke Hiem.”? 

De Vries: “Zo hadden we laatst een optreden van Wybe Muzyk, Astrid en Anneke en het mini draaiorgel van meneer Koopal. Verder kwamen de mini paardjes van Nynke Woerts en de ijsmeisjes langs! Daar kan ik intens van genieten.”

Benieuwd naar de woonzorg voor ouderen bij Alliade?

Alliade biedt verschillende woonzorglocaties waarin je als cliënt zoveel mogelijk de regie over je eigen leven hebt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welke en hoeveel verzorging en verpleging je wilt hebben. Zo doen we samen wat wél kan.

Gerelateerde pagina's


Locaties