Karel: ‘Ze noemen mij dé regelaar en gangmaker!’

Zijn tongval verraadt direct dat hij van oorsprong uit Limburg komt. Karel is geboren in Roermond en opgegroeid in een levendig gezin. Hij heeft een hechte, warme band met zijn broers en zussen. Dat is fijn, maar het zorgt bij hem soms ook voor spanning. Beide zussen gaan namelijk trouwen. Tijdens het huwelijk van zijn oudste zus mag hij zelfs getuige zijn. Dat vindt hij een hele eer, maar ook ontzettend spannend. Gelukkig vindt Karel een luisterend oor bij zijn begeleider Regina. Zij werken inmiddels al tien jaar - met veel plezier - samen bij Moaisa in Stiens.

Creatieve oplosser

Karel zijn keuze voor de kaarsenmakerij was snel gemaakt. Na een voorselectie te hebben gemaakt van drie verschillende adressen, startte Karel tien jaar geleden zijn carrière bij de kaarsenmakerij. Voor hem de perfecte match: “Ik krijg hier volop ruimte voor creativiteit en gezelligheid, maar ook verantwoordelijkheid.” Tijdens drukke momenten neemt Karel zonder problemen het opnemen van de telefoon over van Regina. Hij werkt de voorraadoverzichten bij en ondersteunt andere teamleden bij het maken van kaarsen. Met zijn ruime ervaring beheerst hij inmiddels alle facetten van het kaarsen maken. En lopen ze tegen een lastige situatie aan? Dan lost Karel dat op. Geen probleem! Ook in zijn vrije tijd is Karel graag creatief bezig. Een cadeau koopt hij niet kant-en-klaar in de winkel.

Karel: 'Mijn zussen kunnen binnenkort ook een zelfgemaakt presentje tegemoet zien tijdens hun huwelijksdag.'

Rustmomentje

Soms wordt het Karel even te druk. Dan neemt hij een rustmomentje. Voor het team van Moaisa is het heel normaal dat Karel even apart gaat zitten met zijn koptelefoon op. Voor hem werkt dat prima. Hij gaat dan muziek luisteren. Zijn muzieksmaak is heel gevarieerd. Van een rustig liedje van Ilse de Lange tot een vette mix van David Guetta. Karel: “Na zo’n muziekimpuls kan ik er weer tegenaan en is de stress is verdwenen.” Kaarsvet gieten, zware zakken met grondstof tillen of gaten boren voor de kaarslontjes. Karel doet het rustig neuriënd.

Goede leven

Karel: “De werkdagen bij Moaisa vliegen voorbij. Voor je het weet is het weekend.” Karel is opgegroeid met de stelling: ‘Na hard werken is het goed rusten’. Hij ontspant graag door het kijken van een serie of lekker gamen. En natuurlijk op z’n tijd een feestje. Op de uitnodiging voor het huwelijk van zijn zus staat: ‘We heffen het glas op de liefde en eten als goden…’. Hierin kan Karel zich helemaal vinden. Dat is het goede leven. De fijne combinatie van werken en ontspannen heeft hij gevonden bij het enthousiaste team van Moaisa.