Beroerte of hersenbloeding (CVA)

Na een beroerte of hersenbloeding  is het belangrijk om snel te starten met een revalidatieprogramma. Bij Alliade kan je terecht voor kort verblijf, woonzorg en behandeling. Doel is om zo goed mogelijk te herstellen en jouw zelfstandigheid terug te krijgen.

Wat is een CVA?

Een CVA (Cerebro Vasculair Accident), oftewel een beroerte of hersenbloeding, betekent letterlijk 'een ongeluk in de vaten van de hersenen'. De lichamelijke gevolgen zijn vaak groot: (halfzijdige) verlamming, een andere manier van lopen of moeite met spreken. Een CVA kan ook leiden tot vermoeidheid, depressiviteit, moeilijk kunnen plannen, geheugenproblemen of verandering van karakter en gedrag.

‘Welke doelen wil je behalen?’

Elke patiënt is uniek en gehoord en gezien worden past daarbij. Dit betekent in de praktijk dat onze zorgmedewerkers met jouw in gesprek gaan: ‘Wat wil je graag weer kunnen? Welke doelen wil je behalen? En op welke manier?’. Voor de één is dat uit een stoel opstaan, voor een ander het vastpakken van een lepel of lange wandelingen maken. Ons revalidatieteam helpt jouw vervolgens gericht met deze wensen en het behalen van de doelen. 

Mentale gezondheid   

Naast lichamelijk herstel is er ook aandacht voor je mentale gezondheid. Dit kan individuele- of groepstherapie zijn. Bijvoorbeeld om te verwerken wat er is gebeurd, te leren omgaan met de nieuwe situatie en ter voorbereiding op de toekomst. Niet alleen voor jou, maar desgewenst ook voor je familie. Tijdens het verblijf is er daarnaast aandacht voor sociale activiteiten met vrijwilligers: samen lezen en muziek luisteren, wandelen en spelletjes.   

Contact opnemen

Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het ziekenhuis je door. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wil je meer weten over de behandeling na een hersenbloeding of beroerte? De medewerkers van het Klantadviescentrum staan je graag te woord.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen