De ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson heeft veel gevolgen voor het leven van jou als patiënt en je naasten. Je komt met vragen te zitten of loopt tegen problemen aan. Die hoef je niet alleen op te lossen. Bij Alliade helpen we je graag met huisvesting en behandeling.

Wat is Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een complexe hersenziekte. Voorbeelden van symptomen van de ziekte van Parkinson zijn: trillende handen, benen, kin of tong, problemen met bewegingen, spierstijfheid, houdings- en evenwichtsproblemen en 'bevroren' benen tijdens het lopen. Daarnaast kunnen ook andere klachten optreden, zoals: trager denken, verminderde reuk, slaapstoornissen, obstipatie en stemmingswisselingen. 

Niet alle symptomen treden altijd op. Ook de ernst van de klachten en het verloop van de ziekte verschilt per persoon. Gelukkig zijn er behandelingen mogelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Er zijn voor Parkinsonpatiënten in de regio

Het Parkinsonteam van Alliade ouderenzorg bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en specialisten ouderengeneeskunde. Ze werken voor mensen die thuis of in een van de woonzorglocaties van Alliade ouderenzorg wonen. Ook komen de therapeuten bij mensen langs die in een ander verzorgingshuis wonen. Zo maken onze gespecialiseerde therapeuten zich sterk voor de best mogelijke zorg voor Parkinson patiënten in de regio.

Maatwerk

"De dagelijkse problemen die ontstaan bij mensen met de ziekte van Parkinson kunnen heel divers zijn,” zegt ergotherapeut Judith Gritter. “Het is daarom belangrijk dat we uitgebreide kennis in huis hebben over Parkinson en werken vanuit de specifieke vraag en behoefte van de cliënt.” Gritter vervolgt: “Het team weet elkaar goed te vinden en cliënten hebben hier echt baat bij. Er is altijd een specialist in de buurt. We werken allemaal aan dezelfde behandeldoelen en we spelen direct in op veranderingen bij de cliënt. Daarnaast stemmen we de therapietijden goed op elkaar af en kan de cliënt via één telefoonnummer afspraken plannen of wijzigen.”

 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen