Korsakov

Mensen met het syndroom van Korsakov zijn vaak onzeker, faalangstig en wantrouwend. Dit vraagt veel van de verzorging. Bij onze woonzorglocatie LindeStede hebben we speciale woonzorgappartementen, waar je met Korsakov kan wonen, begeleiding krijgt en verzorgd wordt. We komen hier tegemoet aan de behoefte aan regelmaat en rust door een consequente benadering, continuïteit en concrete en korte vragen.

Wat is Korsakov?

Het syndroom van Korsakov wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1. Meestal is er sprake van chronisch, langdurig alcoholmisbruik, waarbij langere tijd niet of slecht wordt gegeten. De gevolgen zijn ernstig: er ontstaan blijvende geheugenproblemen en problemen met bijvoorbeeld overzicht houden, plannen en initiatief nemen. Hierdoor zijn mensen met Korsakov vaak niet in staat om gewone, dagelijkse handelingen uit te voeren en kunnen ze lastig voor zichzelf zorgen.

Contact opnemen

Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het ziekenhuis je door. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen. Wil je meer weten over huisvesting en behandeling bij Korsakov? De medewerkers van ons Klantadviescentrum staan je graag te woord.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen