Revalidatie na orthopedische ingreep, bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie

Als je een nieuwe heup of knie krijgt, kan je na opname in het ziekenhuis bij ons terecht voor revalidatie. Hier gaat eerst wel een screening aan vooraf vanuit je huisarts of het ziekenhuis.

Beweging

Bewegingen oefenen kan in de oefenzaal, de beweegtuin, in de eigen kamer en met de aanwezige fitnessapparatuur. Je kan samen met de andere patiënten werken aan het herstel, zowel onder begeleiding als zelfstandig. Hiervoor zijn er fysio- en ergotherapeuten aanwezig. Familie is ook welkom om samen bewegingen te oefenen tijdens het bezoek. 

Na de revalidatieperiode

Zodra je thuis bent en daar verder herstelt, kan je bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie of psychomotorische therapie. Of misschien vind je het fijn dat de ergotherapeut je thuissituatie beoordeelt. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heb je thuiszorg nodig of kan Alliade hierin iets voor je betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen je bij het vinden van een woonomgeving die bij je past. 

Vergoeding revalidatie

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen