Revalidatie na amputatie

Een amputatie, bijvoorbeeld als gevolg van diabetes of suikerziekte, heeft ingrijpende gevolgen voor jou en je naasten. Een goede revalidatie is noodzakelijk. Na opname in het ziekenhuis kan je bij Alliade revalideren. We bieden revalidatie aan in De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans.

Lichamelijke - en mentale gezondheid  

Naast lichamelijk herstel is er ook aandacht voor mentale gezondheid, als dat de revalidatie bevordert. Dit kan individuele- of groepstherapie zijn. Bijvoorbeeld om te verwerken wat er is gebeurd, te leren omgaan met de nieuwe situatie en ter voorbereiding op de toekomst. Niet alleen voor jouw als patiënt, maar desgewenst ook voor je familie. Tijdens het verblijf is er daarnaast aandacht voor sociale activiteiten: samen lezen en muziek luisteren, wandelen en spelletjes.  

Na de revalidatieperiode

Zodra je thuis bent en daar verder herstelt, kan je bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie of bewegingsagogie. Of misschien vind je het fijn om met de psycholoog te praten. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heb je thuiszorg nodig of kan de thuiszorg van Alliade iets voor je betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen je bij het vinden van een woonomgeving die bij je past. 

Vergoeding revalidatie

Je zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen