Revalidatie na infectie

Als je met een infectie bent opgenomen in het ziekenhuis, is het een geruststellende gedachte dat je na je ziekenhuisopname niet meteen naar huis hoeft. Alliade biedt revalidatie aan in De Linde bij ziekenhuis Tjongerschans. Ook kan je bij ons terecht voor dagbehandeling.

Om wat voor infecties kan het gaan?

Je kan terecht bij ons als je bijvoorbeeld een infectie krijgt aan een prothese of wanneer je een longontsteking hebt of herstellende bent van COVID-19.

Gehoord en gezien worden

Elke patiënt is uniek en gehoord en gezien worden past daarbij. Dit betekent in de praktijk dat onze zorgmedewerkers met je in gesprek gaan: ‘Wat wil je graag weer kunnen? Welke doelen wil je behalen? En op welke manier?’. Voor de één is dat uit een stoel opstaan, voor een ander het vastpakken van een lepel of lange wandelingen maken. Het revalidatieteam helpt vervolgens gericht met deze wensen en het behalen van de doelen. 

Na de revalidatieperiode

Zodra je thuis bent en daar verder herstelt, kan je bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld adem- en ontspanningstherapie of fysiotherapie. Of misschien vind je het fijn dat de ergotherapeut jouw thuissituatie beoordeelt. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heb je thuiszorg nodig en kan Alliade daarin iets voor je betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen je bij het vinden van een woonomgeving die bij je past. 

Vergoeding revalidatie

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen