Revalidatie na kanker

Door oncologische behandelingen, zoals chemotherapie en bestralingen, kan je last krijgen van uiteenlopende klachten: minder conditie, vermoeidheid, pijn, lymfoedeem (abnormale ophoping van eiwitten en vocht), neerslachtigheid, angst of onzekerheid. 

Revalidatie kan je helpen te herstellen, de klachten te verminderen en het dagelijks functioneren te verbeteren. Samen met het revalidatieteam kijken we naar wat je nog wél kan en weer zou willen kunnen. 

Naast lichamelijk herstel is er ook aandacht voor mentale gezondheid, als dat de revalidatie bevordert. Dit kan individuele- of groepstherapie zijn. Bijvoorbeeld om te verwerken wat er is gebeurd, te leren omgaan met de nieuwe situatie en ter voorbereiding op de toekomst. Niet alleen voor jouw als patiënt, maar desgewenst ook voor je familie. Tijdens het verblijf is er daarnaast aandacht voor sociale activiteiten: samen lezen en muziek luisteren, wandelen en spelletjes.  

Na de revalidatieperiode

Na de revalidatieperiode kan je bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie of psychologie. Of misschien vind je het fijn om in contact te blijven met de maatschappelijk werker. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heb je thuiszorg nodig en kan Alliade daarin iets voor je betekenen. Samen kijken we wat voor jouw belangrijk is. 

Vergoeding revalidatie

Je zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen