Revalidatie na hartproblemen

Revalidatie na hartproblemen, zoals een hartaanval of -ziekte, start meteen na opname in het ziekenhuis. Na hartfalen voel je je vaak angstig en onzeker en/of ervaar je lichamelijke beperkingen. De revalidatie bij De Linde in Tjongerschans richt zich op het herstel van en leren omgaan met. Samen kijkt en luistert het revalidatieteam naar wat jij wil en nog wél kan. Met als doel: zo snel mogelijk naar huis en weer zelfstandig een goed en zinvol leven leiden.

Gehoord en gezien worden

Elke patiënt is uniek en gehoord en gezien worden past daarbij. Dit betekent in de praktijk dat onze zorgmedewerkers met jou in gesprek gaan: ‘Wat wil je graag weer kunnen? Welke doelen wil je behalen? En op welke manier?’. Voor de één is dat uit een stoel opstaan, voor een ander het vastpakken van een lepel of lange wandelingen maken. Het revalidatieteam helpt vervolgens gericht met deze wensen en het behalen van de doelen. 

 

Beweging

Bewegingen oefenen kan in de oefenzaal, de beweegtuin, in de eigen kamer en met de aanwezige fitnessapparatuur. Je kan samen met de andere patiënten werken aan het herstel, zowel onder begeleiding als zelfstandig. Hiervoor zijn er fysio- en ergotherapeuten aanwezig. Familie is ook welkom om samen bewegingen te oefenen tijdens het bezoek. 

Logopedie en voeding

Spreken, eten/drinken en ademen is niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Bij moeite met praten, ademen, kauwen en/of slikken helpt de logopedist van het revalidatieteam. Er is ook veel aandacht voor gezonde voeding bij De Linde. De juiste bouw- en voedingsstoffen dragen bij aan een snel en goed herstel.  

Na de revalidatieperiode

Zodra je thuis bent en daar verder herstelt, kan je bij ons onder behandeling blijven voor bijvoorbeeld fysiotherapie. Of misschien vind je het fijn om in contact te blijven met de diëtist. Afhankelijk van je zorgverzekering, worden deze kosten wel of niet vergoed. Wellicht heb je thuiszorg nodig en kan Alliade hierin iets voor jou betekenen. Is terugkeren naar huis niet meer mogelijk? Wij adviseren en ondersteunen je bij het vinden van een woonomgeving die bij je past. 

Vergoeding revalidatie

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor revalidatie tot maximaal zes maanden. Revalidatie is opgenomen in de basisverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Revalidatie
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen