Dementie

Dementie is een onomkeerbare aandoening en vraagt voortdurende aanpassing, van jezelf maar ook van je omgeving. Voor ondersteuning en behandeling bij je thuis, kan je terecht bij onze casemanagers dementie. Of als thuis wonen niet meer mogelijk is biedt Alliade woonzorg.

Wat is dementie?

Dementie (waaronder Alzheimer) is een complexe hersenaandoening die leidt tot problemen met het geheugen. Het is lastig om dingen te onthouden en het besef van tijd verdwijnt. Dat kan leiden tot een onrustig gevoel en een verstoord dag- en nachtritme. Logisch denken wordt steeds lastiger en relaties onthouden ook. Het huishouden en de persoonlijke verzorging gaan achteruit. Het proces van dementie kan snel gaan of zich langzaam ontwikkelen. Dat verschilt per persoon.

Heb jij dementie of vermoed je dementie bij een naaste?

De casemanagers dementie helpen je graag met jouw vragen en bieden ondersteuning aan huis. Daarnaast biedt Alliade huisvesting als thuis wonen niet meer gaat. Op veel locaties van Alliade zijn er speciale afdelingen voor mensen met geheugenproblematiek. Ook zijn er 4 kleinschalige woonzorglocaties gevestigd in mooie, sfeervolle panden. Dit zijn Tinga State, Lanen State, Hayema State en Puccini State. Deze locaties zijn speciaal bestemd voor mensen met dementie en geheugenproblemen. 

Contact opnemen

Vaak verwijst de huisarts of de specialist in het ziekenhuis je door. Je kan ook zelf contact met ons opnemen. Wil je meer weten over de behandeling bij dementie/Alzheimer? Bekijk wat de casemanager dementie voor je kan doen. Of vraag de medewerkers van het Klantadviescentrum, zij staan je graag te woord.

Thema-avond Natuurbeleving en Dementie 2018

Deze video geeft een sfeerbeeld van de thema-avond ‘Natuurbeleving & dementie’ in woonzorgcentrum BerkenStede op 20 september 2018.
  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Begeleid wonen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina's


Behandelingen


    Ervaringverhalen