Ergotherapie

Merk je dat dagelijkse handelingen niet meer zo gewoon zijn? Is het lastig om met volle koffiekopjes naar de woonkamer te lopen of lukt het niet goed meer om zelfstandig boodschappen te doen? Onze ergotherapeuten helpen je graag. De ergotherapeuten van Alliade zijn gespecialiseerd in het behandelen van complexe ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen, zoals CVA (hersenbloeding of beroerte), MS en chronische lichamelijke aandoeningen.

Wat kan je verwachten van de ergotherapeut?

Tijdens het eerste gesprek bespreekt de ergotherapeut de knelpunten en problemen van de dagelijkse bezigheden met jou. In het vervolgtraject ga je aan de slag met het verbeteren van de dagelijkse activiteiten waar je moeite mee hebt. 

De ergotherapeut helpt je met handelingen zoals douchen, koken, zelfstandig boodschappen doen en opstaan uit een stoel. Ze geeft tips en adviezen over hoe je jouw energie kunt verdelen en over hulpmiddelen en aanpassingen in je woning. Ook geeft de ergotherapeut advies en begeleiding aan je mantelzorger(s). 

Indien nodig overlegt ze met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut of de logopedist, zodat jij de behandeling krijgt die je nodig hebt. Het doel van ergotherapie is dat je zoveel mogelijk je zelfstandigheid behoudt.

Verwijzing en vergoeding ergotherapeut

Je kan rechtstreeks bij de ergotherapeut terecht of na een verwijzing van je (huis)arts of specialist vanuit het ziekenhuis. Het aantal ergotherapiebehandelingen dat wordt vergoed is maximaal 10 uren in het basispakket.

Een afspraak maken met de ergotherapeut

De ergotherapeut biedt behandeling en begeleiding aan huis voor cliënten die zelfstandig wonen of in onze woonzorglocaties. De behandeling vindt zoveel mogelijk in jouw woonomgeving plaats.

Vergeet tijdens de eerste afspraak niet je identiteitsbewijs, eventuele verwijsbrief en je zorgverzekeringspas bij de hand te houden. Wil je weten wat de ergotherapeut voor jou kan betekenen? Het klantadviescentrum vertelt je graag over de mogelijkheden.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina's


Specialisten