Herontwikkeling Anna Schotanus maakt locatie duurzaam en toekomstbestendig

De ouderenzorg en gehandicaptenzorg van Alliade gaan samen vernieuwen in Heerenveen op de locatie Anna Schotanus. De herontwikkeling bestaat uit een renovatie van de bestaande flat én nieuwbouw voor dagactiviteiten en wonen.

De ouderenzorg en gehandicaptenzorg van Alliade gaan samen vernieuwen in Heerenveen op de locatie Anna Schotanus. De herontwikkeling bestaat uit een renovatie van de bestaande flat én nieuwbouw voor dagactiviteiten en wonen.

De duurzame en toekomstbestendige locatie biedt straks verschillende soorten zorg, behandeling en ondersteuning aan ruim 200 kwetsbare ouderen. Waaronder een aantal ouderen met een verstandelijke beperking.


Anna Schotanus: voel je thuis

Anna Schotanus draagt bij aan een goed en zinvol leven voor kwetsbare ouderen. De locatie verleent straks specialistische en intensieve verpleeghuiszorg en kijkt naar wat de cliënt nog wél kan. Dit betekent dat er dagelijks aandacht is voor de wensen, leefwijze en het ritme van de bewoners vanuit deskundige, kleine teams. Nabijheid, betrouwbaarheid en persoonlijke aandacht zijn daarin belangrijk.

Slimme verbindingen

In het nieuwe Anna Schotanus zijn er logische en slimme verbindingen tussen de woongroepen en ontmoetingsruimten. De technologie ondersteunt de zorg(medewerkers) en vergroot de zelfstandigheid en veiligheid van de bewoners. Waardoor zowel de cliënt als bezoeker vrij kan genieten van de tuinen in een mooi, landelijk en beschut parklandschap.

Samen doen wat wél kan

De herontwikkeling van Anna Schotanus brengt de ouderen- en gehandicaptenzorg van Alliade samen onder 1 dak. Dit biedt medewerkers de kans om gebruik te maken van elkaars expertise en nauwer samen te werken. En bewoners en bezoek de kans om met elkaar activiteiten te doen en gebruik te maken van de gezamenlijke faciliteiten.


Altijd welkom

Binnen de locatie heerst er een sterk gemeenschapsgevoel. Waarin men oog heeft voor elkaar en ondersteuning biedt wanneer nodig. De betrokkenheid en inzet van familie/vrienden, de buurt en vrijwilligers zijn daarbij van groot belang. Zij zijn altijd welkom.


Nieuws

Tijdens de herontwikkeling houden we je graag op de hoogte, zoals met deze video van de bouwvoortgang. Benieuwd naar de laatste nieuwsbrief? Bekijk die onder de video.


Locaties


    Nieuws