KwadrantGroep neemt thuiszorg van Alliade over

30 maart 2023

Alliade verleent in de omgeving van Heerenveen en Wolvega thuiszorg aan zelfstandig wonende ouderen. De thuiszorg is een relatieve kleine afdeling binnen de ouderenzorg. Alliade gaat zich richten op intramurale specialistische ouderenzorg. Daarom is in goed overleg met KwadrantGroep besloten de thuiszorg van Alliade per 1 april 2023 over te dragen aan de wijkverpleging van De Friese Wouden. Zij zijn onderdeel van KwadrantGroep, een grote zorgaanbieder in de regio én gespecialiseerd in thuiszorg. 

Voor clienten verandert er weinig

Er gaan in totaal 55 cliënten over naar De Friese Wouden. Zij worden overgenomen door bestaande thuiszorgteams. In diezelfde teams krijgen ook 7 thuiszorgmedewerkers van Alliade een nieuwe werkplek. De overige medewerkers vonden binnen Alliade of bij een andere zorgaanbieder een nieuwe plek. Simone van Ligten, manager Zorg Thuis van KwadrantGroep: “Voor cliënten verandert er weinig, ze behouden hun zorg en uren die ze al van Alliade kregen”. 

In goede handen

Elze Vonk: “Voor ons waren dat de belangrijkste voorwaarden in deze overdracht: dat de cliënten goede zorg behouden en de medewerkers hun baan. We zijn heel blij dat we daar afspraken over hebben gemaakt en hebben er vertrouwen in dat de cliënten en medewerkers bij De Friese Wouden in goede handen zijn.” 

Voor cliënten en verwijzers

De betreffende cliënten zijn eerder al geïnformeerd over deze wijziging. Ze hebben ermee ingestemd dat de zorg overgedragen wordt. De wijkverpleegkundigen van beide organisaties zorgen voor een goede overdracht, zodat de continuïteit en kwaliteit van de zorg gewaarborgd is. 

Potentiële nieuwe cliënten voor de thuiszorg kunnen voortaan contact opnemen met het Klantadviescentrum van KwadrantGroep.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Leeftijdscategorieën Ouderen
  • Delen