De nieuwste InZicht: voorjaar 2024

22 mei 2024

Het voorjaar is eindelijk aangebroken en dat betekent dat er ook weer een nieuwe InZicht op de mat is gevallen! De InZicht is een blad voor vrijwilligers en familie van cliënten van Alliade met een verstandelijke beperking. En in deze editie van InZicht richten we de schijnwerpers op beweging.

Alliade in beweging

Zo lees je over Sam Raven. Ondanks de zorgen van zijn omgeving, besloot hij om bij SportSupport in Heerenveen aan de slag te gaan. Het bleek een uitstekende keuze, want hij is daar nu onmisbaar! Niet alleen Sam is in beweging. Ook Alliade. De wereld om ons heen verandert namelijk snel. En dat zorgt voor uitdagingen. Door personeelstekorten moeten we bijvoorbeeld met steeds minder collega’s, steeds meer cliënten helpen. En de kosten stijgen. Dit vraagt dat we onze zorg anders moeten organiseren.

Ook op kleinere schaal vinden veranderingen plaats. Binnen Alliade merkten twee onderzoekers op dat het onderzoek naar verslikkingsgevaar moest verbeteren. Dus gingen ze aan de slag en creëerden ze een compleet nieuw screeningsinstrument. Allemaal mooie voorbeelden vanuit onze visie: samen doen wat wél kan.

Over InZicht

InZicht is het blad voor vrijwilligers en familie van cliënten van Alliade met een verstandelijke beperking en verschijnt twee keer per jaar. Het blad wordt ook naar relaties en de locaties van Alliade gestuurd. Benieuwd naar de InZicht? Bekijk hier de digitale versie.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
  • Delen