Het Bolwerk dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning Dokkum

  • Home
  • Locaties
  • Het Bolwerk dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning Dokkum

Het Bolwerk is een van onze dagbestedingslocaties en daarnaast de locatie waar ons team maatschappelijke ondersteuning Dokkum is gevestigd.

De dagbesteding Het Bolwerk is een veelzijdige locatie waar veel afwisseling is in de werkzaamheden, dus voor elk wat wils. Alle producten die gemaakt worden op Het Bolwerk, worden verkocht in Cadeauwinkel de Snipel. Daar levert iedereen op zijn of haar eigen wijze een bijdrage aan. Werk en activiteiten worden in vier verschillende groepen aangeboden.

  • Facilitair/Crea: De werkzaamheden bestaan uit de schoonmaak van het gebouw, het verzorgen van koffie en thee, de was, keukenwerkzaamheden en verschillende creatieve activiteiten.
  • De Kunstgreep: Een atelier waar elke cliënt de kunstenaar in zichzelf kan ontdekken. Je werkt aan stukken voor exposities, leert nieuwe technieken en breidt bestaande vaardigheden uit om tot steeds mooiere kunstwerken te komen. 
  • Naaiatelier: In het naaiatelier kun je alles doen op het gebied van naaien, borduren en uittekenen. Producten worden samen gemaakt, waardoor iedereen een bijdrage levert.
  • Houtbewerkingsgroep: Een werkplek waar je aan de slag kunt met zagen, schuren, verven en lakken van houtproducten.

Het Bolwerk is geschikt voor cliënten met een WMO- (Wet maatschappelijke ondersteuning), WLZ- (Wet langdurige zorg) of PGB- (persoonsgebonden budget) indicatie.

Ondersteuning aan huis Dokkum is een steunpunt waar mensen op vaste tijdstippen kunnen koffiedrinken, gericht op sociale contacten. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd waar men tegen betaling aan mee kan doen.

Wij zijn er voor de mensen die zelfstandig wonen maar soms ook ondersteuning nodig hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld structuur, sociale contacten en de administratie.

Wij ondersteunen mensen met een individuele hulpvraag aan huis. De begeleiders zorgen ervoor dat de cliënt zo zelfstandig mogelijk kan wonen en leven. De begeleider ondersteunt bij de hulpvraag, zodat de cliënt het meeste zelf doet. Dit kan door middel van een afspraak, op het steunpunt of via beeldbellen.

Wij zijn gericht op leren en ontwikkelen. Onze cliënten wonen zo zelfstandig mogelijk. Wij nemen geen taken over, maar we ondersteunen zodat onze cliënten het zelf (leren) doen! We werken volgens de methodiek oplossingsgericht werken.

Foto's

Kenmerken


Contactgegevens
Plaats
Dokkum
E-mailadres
Telefoon
Postcode
9101 JV
Adres
Oranjewal 28

Werken en leren
Soorten werk
Ambachten
Facilitair
Het Bolwerk dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning Dokkum
Oranjewal 28
Dokkum, Friesland 9101 JV
Hoofdgebied
Werk & dagbesteding, Maatschappelijke ondersteuning
Soorten werk
Ambachten, Facilitair
  • Delen

Locatie op de kaart

Gerelateerde pagina's


Soorten werk