Thuiszorg in Friesland

Thuiszorg Alliade - Vertrouwd, flexibel en dichtbij

Zelfstandig blijven wonen mét verzorging en/of verpleging aan huis? Dat kan! Alliade biedt in de omgeving van Heerenveen en Wolvega thuiszorg - ook wel wijkzorg genoemd. Met ondersteuning van onze zorgmedewerkers woon je zo lang mogelijk in je eigen huis.

Zelfstandig blijven wonen mét verzorging en/of verpleging aan huis? Dat kan! Alliade biedt in de omgeving van Heerenveen en Wolvega thuiszorg - ook wel wijkzorg genoemd. Met ondersteuning van onze zorgmedewerkers woon je zo lang mogelijk in je eigen huis.

Samen ontdekken we wat wél kan. 


Flexibel en altijd dichtbij

Om thuis te kunnen genieten van je oude dag zijn steun en zorg vanuit de omgeving belangrijk. Thuiszorg Alliade draagt daaraan bij door verzorging en verpleging te bieden op momenten dat
het nodig is. Dat kan dagelijks, zoals hulp met wassen en aankleden, medicatie, steunkousen of het verwisselen van een stomazakje. Of tijdelijk, bijvoorbeeld na een ziekte of operatie. Jouw situatie bepaalt wanneer welke hulp nodig is. Wij zijn flexibel en altijd dichtbij.

Vertrouwde gezichten

Na een intakegesprek geeft één van onze wijkverpleegkundigen een indicatie af voor zorg op maat. Deze indicatie is gebaseerd op wat je zelf nog kunt, wat anderen opvangen en waarvoor thuiszorg nodig is. Onze teams zijn klein, zodat er altijd een vertrouwd gezicht langskomt. Zo leren we elkaar gaandeweg steeds beter kennen. We denken graag mee en overleggen als dat nodig is - ook met familie, buren of mantelzorgers.

Specialisten dichtbij

Onze thuiszorgteams zijn actief in de omgeving van de woonzorglocaties van Alliade in Heerenveen en Wolvega (postcoderegio's 8440 t/m 8448 en 8470 t/m 8472). Daardoor is extra deskundigheid altijd binnen handbereik. Als het nodig is, doen wij een beroep op onze eigen specialisten en behandelaars, zoals fysiotherapeuten, artsen ouderengeneeskunde, casemanagers dementie, psychiaters en Parkinson-deskundigen. De thuiszorgmedewerkers hebben bovendien goed contact met huisartsen en ziekenhuizen. Zo creëren we samen passende zorg.

‘Een paar keer vallen is schrikken. Gelukkig kijkt de ergotherapeut van Alliade welke hulpmiddelen geschikt zijn voor mij’


Zorg op maat

Is er, naast thuiszorg, behoefte aan huishoudelijke hulp, dagbesteding of maaltijdservice? Ook dan helpen we graag. Samen ontwikkelen we zorg op maat. We bieden:

•    Behandeling
•    Dagbesteding
•    Palliatieve zorg
•    Revalidatie
•    Services Thuis
•    Tijdelijk verblijf
•    Woonzorg

Neem voor meer informatie contact op met de thuiszorg van Alliade. Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 07:00 en 23:00 via telefoonnummer: 06 - 11 32 99 79

Services thuis

Zo lang mogelijk thuis wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Dát vinden we belangrijk bij Alliade.

Daarom bieden we diverse services aan huis, zoals beeldzorg. Lekker actief blijven? Met de Activiteitenpas van Alliade maak je gebruik van al onze voorzieningen in Marijke Hiem en Coornhert State en kun je meedoen aan de activiteiten die we daar organiseren. Samen maken we er wat moois van!