Wereld Parkinson Dag: ons team specialisten is trots!

11 april 2022

Ons Parkinsonteam van Alliade ouderenzorg (voorheen Meriant) is trots. En terecht! Iedere dag zet het team zich in voor patiënten met deze complexe ziekte. Vandaag 11 april – op Wereld Parkinson Dag – is het moment bij uitstek om extra aandacht te vragen voor dit specialisme.

Er zijn voor Parkinsonpatiënten in de regio
Het team bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en specialisten ouderengeneeskunde. Ze werken voor mensen die thuis of in een van de woonzorglocaties van Alliade ouderenzorg wonen. Ook komen de therapeuten bij mensen langs die in een ander verzorgingshuis wonen. Zo maken onze gespecialiseerde therapeuten zich sterk voor de best mogelijke zorg voor Parkinson patiënten in de regio.

Maatwerk
“De dagelijkse problemen die ontstaan bij mensen met de ziekte van Parkinson kunnen heel divers zijn,” zegt Meriants ergotherapeut Judith Gritter. “Het is daarom belangrijk dat we uitgebreide kennis in huis hebben over Parkinson en werken vanuit de specifieke vraag en behoefte van de cliënt.” Gritter vervolgt: “Het team weet elkaar goed te vinden en cliënten hebben hier echt baat bij. Er is altijd een specialist in de buurt. We werken allemaal aan dezelfde behandeldoelen en we spelen direct in op veranderingen bij de cliënt. Daarnaast stemmen we de therapietijden goed op elkaar af en kan de cliënt via één telefoonnummer afspraken plannen of wijzigen.”

Wat is Parkinson?
Bij Parkinson ontstaan vaak problemen met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals slikken, knoopjes vastmaken en schrijven. De ontwikkeling van de ziekte – snelheid en symptomen – verschilt per persoon. Met de juiste behandeling, die door de jaren heen telkens wordt aangepast, zijn de klachten vaak redelijk te beheersen. Dat neemt niet weg dat de ziekte een grote impact heeft op het dagelijks leven. Het vraagt om een specialistische behandeling, waarbij verschillende therapeuten intensief met elkaar samenwerken. Voor Meriant de aanleiding om zich te specialiseren in de behandeling van mensen met Parkinson en zich aan te sluiten bij het landelijk netwerk ParkinsonNet.

 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Subcategorieën Specialisten
Ondersteuning aan huis
Leeftijdscategorieën Ouderen
  • Delen