Alliade en kwaliteit

6 juni 2024

Continu verbeteren is de ruggengraat van onze kwalitatieve zorg. Iedere dag zetten wij ons in om samen waar te maken wat wij beloven. Een flinke uitdaging! In ons nieuwe kwaliteitsverslag lees je wat wij in 2023 hebben bereikt en wat onze doelen zijn voor 2024. Naast onderwerpen als methodisch werken, de ouder wordende VG-cliënt en informele zorg, lees je ook over wat de status is van ons thema duurzaamheid en de medezeggenschap binnen Alliade. Natuurlijk mogen de ervaringen van de cliënten en familie over de door ons geleverde zorg niet ontbreken. Dit onderwerp komt nadrukkelijk aan bod.

Cliënten en verwanten geven ons een 8,7
Binnen Alliade onderzoeken we op verschillende manieren de cliëntervaringen. Naast jaarlijkse gesprekken met cliënt(vertegenwoordigers) en de inzet van klantpanels maken we volop gebruik van ZorgkaartNederland. Op dit online platform kunnen ervaringen (anoniem) worden gedeeld. Over 2023 kregen wij een waarderingscijfer van maar liefst 8,7. Dit betreft vooral onze ouderenzorglocaties. Een enorme opsteker voor onze teams. In 2024 gaan we volop inzetten op het laten stijgen van het aantal ervaringen voor onze jeugd- en gehandicaptenzorg locaties.


Citaat:
Centrale Cliënten en Verwanten Raad (CCVR): ’Het kwaliteitsverslag ziet er heel professioneel uit. Alle facetten waarin kwaliteit een rol speelt binnen het leven van de cliënten, komen goed aan bod. Het is inspirerend en ambitieus. Dit past bij de visie en missie van Alliade. Fijn dat de teksten afgewisseld worden door persoonlijke verhalen. De teksten en vormgeving maken het prettig leesbaar.’


Speciale praatplaten
Voor de cliënten die moeite hebben met lezen zijn speciale praatplaten gemaakt. Op de verschillende platen wordt - in duidelijke taal - een kwaliteitsonderwerp behandeld. Aangevuld met aantrekkelijke afbeeldingen. Met behulp van deze praatplaten willen we het onderwerp kwaliteit op locatieniveau bespreekbaar maken. Dit doen we samen met ons team van actieve cliëntcoaches.

Het complete kwaliteitsverslag vind je via de volgende link: www.alliade.nl/kwaliteit

 

Alvast veel leesplezier!

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Werk & dagbesteding
Maatschappelijke ondersteuning
  • Delen