School Als Werkplaats

Begeleiding op school

Niet alle mbo-studenten doorlopen hun schoolcarrière op een soepele manier. Kun jij je plek niet vinden in de maatschappij? Spijbel je veel? Of ben je vaak angstig?

Niet alle mbo-studenten doorlopen hun schoolcarrière op een soepele manier. Kun jij je plek niet vinden in de maatschappij? Spijbel je veel? Of ben je vaak angstig?

Samen met het Friesland College kijken we hoe we jou de beste ondersteuning op school kunnen bieden. Dat doen we met het team van School Als Werkplaats. We helpen je keuzes te maken die bij je passen zonder dat er direct een oordeel aan zit.


School Als Werkplaats

School Als Werkplaats is in 2010 gestart en is een samenwerking tussen het Friesland College, de Friese gemeenten, instellingen uit de jeugdzorg en De Friesland Zorgverzekeraar. Het team van School Als Werkplaats bestaat uit een mix van jeugdhulpverleners en medewerkers van school. Ze zijn wekelijks aanwezig bij alle mbo beroepsopleidende (bol) en begeleidende (bbl) opleidingen van het Friesland College.


Aanwezig op school

Sommige studenten weten hun draai snel te vinden. En andere studenten hebben daar wat meer moeite mee. Door op school aanwezig te zijn, sporen we problemen snel op. Daarmee voorkomen we dat het erger wordt. Zo zorgen we voor minder vroegtijdig schoolverlaters. En hoeven we minder vaak door te verwijzen voor zwaardere zorg.


Dat doen we zo:

  • Nabij zijn

    Onze hulpverleners lopen rond op de leslocatie. Ze zijn acht tot twaalf uur per week op de locatie aanwezig. Daarnaast zijn ze via telefoon en mail bereikbaar voor de studenten. Ook komen ze de klas in om te observeren. Zo zijn de hulpverleners dichtbij en kunnen ze signalen opvangen.

  • Ondersteuning en begeleiding

    We bieden binnen de school ondersteuning aan mbo-studenten die vastlopen door persoonlijke, emotionele en financiële problemen. We voeren gesprekken en bieden ondersteuning. We helpen je om de juiste keuzes te maken. Als er meer begeleiding nodig is, verwijzen we je door voor intensieve begeleiding. Zo zorgen wij er samen voor dat je school niet vroegtijdig hoeft te verlaten.