Beeldzorg

Beeldzorg via Mobiléa

Voor wie thuis wil blijven wonen, maar wel zorg krijgt, komen we graag fysiek langs. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot Beeldzorg.

Voor wie thuis wil blijven wonen, maar wel zorg krijgt, komen we graag fysiek langs. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot Beeldzorg.

Dat kan via de computer of laptop, tablet of smartphone. We gebruiken er de app Mobiléa voor, die snel en eenvoudig contact met bijvoorbeeld de wijkverpleegkundige mogelijk maakt.

Let op: Beeldzorg is geen alarmeringssysteem.

Aanvulling op zorg thuis

Beeldzorg is zeker geen vervanging van fysieke hulpverlening, maar juist een aanvulling daarop. Al kan het ook zo zijn dat het een zorgmoment ter plekke kan vervangen, maar dat alleen in onderling overleg. Beeldcontact kan zo vaak als nodig plaatsvinden, met een minimum van eens per week. We spreken onderling af wanneer we beeldbellen.

Regelmatig persoonlijk contact

Groot voordeel van Beeldzorg: we kunnen elkaar zien tijdens het gesprek. Dat geeft net een fijner gevoel dan ‘gewoon’ bellen. Anderzijds zorgt het voor meer zelfstandigheid en een groter gevoel van veiligheid. Immers: onze verpleegkundige neemt op geplande momenten contact op via de Beeldzorg-app.

En als we zien dat het nodig is, komen we langs.


Welke zorg kan via Beeldzorg?

We zetten het beeldcontact vooral in bij zorg waarvoor de (wijk)verpleegkundige niet letterlijk langs hoeft te komen.

Voorbeelden van zorg via de Mobiléa-app:

  • Controleren of je de nacht goed bent doorgekomen. (Sommige mensen met diabetes worden bijvoorbeeld moeilijker wakker).
  • Een gesprek over de problemen bij ziekte of een beperking.
  • Meekijken bij een handeling waarbij je je wat onzeker voelt, zoals een bloedsuikermeting.
  • Herinneringen aan het innemen van medicijnen of controleren op het juiste medicijngebruik.
  • Kijken of je klaar bent om naar bed te gaan. (En bijvoorbeeld niet in je stoel in slaap bent gevallen).
  • Controle van je stoma.

Het Beeldzorg-systeem maakt het ook gemakkelijk om contact te houden met familie, vrienden of andere naasten. Het delen van een foto gaat heel gemakkelijk, met één druk op de knop. En voor structuur in de dagindeling zit er een handige agenda in de app.


Beeldzorg: de kosten

Een (extra) apparaat aanschaffen voor Beeldzorg hoeft niet: een eigen tablet, computer of smartphone is voldoende. Beeldzorg valt overigens onder de Zorgverzekeringswet, zonder eigen bijdrage.

Beeldzorg aanvragen?
Wil je gebruik maken van Beeldzorg? Neem dan contact op met het Klantadviescentrum van Alliade. Hier geven ze ook meer informatie of antwoord op vragen.