Cliënten onder de indruk van woonzorglocatie Anna Schotanus

4 juni 2024

Afgelopen donderdagmiddag kon je een eerste kijkje nemen bij Anna Schotanus. Verschillende toekomstige bewoners, medewerkers en nieuwsgierigen zagen een voorbeeld van een studio, woonkamer en overlegruimte. Veel bezoekers noemden de locatie heel luxe en ruim. Wethouder Jaap van Veen vond het mooi om te zien wat er in korte tijd allemaal al gebeurd is: “Het wordt prachtig!”.

De locatie in Heerenveen biedt straks verschillende soorten zorg, behandeling en ondersteuning. De lichte ruimtes, vele faciliteiten en de mooie studio’s maken het een buitengewoon moderne woonplek voor 144 cliënten. Naar verwachting wordt de locatie eind 2024 opgeleverd en kunnen de bewoners er vanaf maart 2025 wonen. 

Altijd in de buurt

Door sámen met vrijwilligers, medewerkers en verwanten te zorgen, is er steeds iemand in de buurt om te helpen. De logische en slimme verbindingen tussen de ruimtes maken het gemakkelijk om snel nabij te zijn. Technische hulpmiddelen ondersteunen, waardoor je nog zoveel mogelijk zelf kan doen. En als dat even niet lukt is de zorgmedewerker altijd dichtbij.

Leerzame werkplek

Als je wilt is er op de locatie altijd wat te doen en als je de rust zoekt kan dat ook. Door de samenwerking tussen de gehandicaptenzorg en ouderenzorg is er reuring, expertise en professionaliteit aanwezig. Medewerkers, vrijwilligers en studenten leren van elkaar om het elke dag een beetje beter te doen. Zodat de zorg past bij wat de cliënt nodig heeft.

Omgeving draagt bij aan gezondheid

Binnen en buiten de locatie is er volop aandacht voor de natuur. Dit brengt ontspanning en draagt bij aan een betere gezondheid en kwaliteit van leven. De natuurlijke verlichting in het gebouw zorgt ervoor dat de kleurtemperatuur en intensiteit van het licht verandert gedurende de dag. Dit geeft rust, comfort en een algeheel gevoel van welzijn. Door de dementievriendelijke tuin geniet je bovendien op een mooie, beschutte en veilige manier van de frisse buitenlucht. 

Anna Schotanus wordt tot slot energieneutraal, duurzaam en toekomstbestendig. Op de locatie is er veel aandacht voor de Green Deal Duurzame Zorg. Zo bestaan de ingang, het looppad en de kozijnen uit gerecycled materiaal, zijn er zonnepanelen en wordt het afval op een juiste wijze gescheiden. 

Foto's

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Woonzorg
Revalidatie
Palliatieve zorg
Kortdurende opname/tijdelijk verblijf
Specialisten
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen