Alliade

Boosterprik voor cliënten en medewerkers

We zijn blij dat we op zeer korte termijn cliënten én medewerkers een extra coronavaccinatie kunnen aanbieden. In dit bericht leest u hoe we dit organiseren.

Waarom een boosterprik? 
Het coronavaccin beschermt tegen het coronavirus en verkleint de kans dat iemand ernstig ziek wordt van corona. Eerder heeft iedereen die dat wilde al twee prikken gehad, maar na een tijdje neemt de bescherming af. Daarom wordt er een extra prik aangeboden. Dit noemen we een ‘boosterprik’. Deze extra vaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam weer ‘afweerstoffen’ aanmaakt tegen het coronavirus. 

Hierbij geldt: 

  • Er moet minimaal 6 maanden zitten tussen de tweede vaccinatie of een positieve coronatest en de boosterprik.
  • ​Er moet minimaal een week zitten tussen de griepvaccinatie en de boosterprik.

Cliënten Meriant
Alle cliënten die bij Meriant wonen en de boosterprik willen, krijgen deze op dinsdag 30 november, woensdag 1 december of donderdag 2 december. Het gaat dan om de cliënten waarvan de Medische dienst de hoofdbehandelaar isHet streven is ook alle cliënten met de huisarts als hoofdbehandelaar te vaccineren.  

Cliënten Talant
We beginnen met vaccineren van de cliënten die bij ons wonen op de grote terreinen: 

  • Drachten: vrijdag 26 november
  • Beetsterzwaag: maandag 29 november 
  • Stiens: woensdag 1 december  

Buitenlocaties Talant 
Nadat de grote terreinen klaar zijn, volgen de cliënten van de overige locaties. Het gaat dan om de cliënten waarvan de Medische dienst de hoofdbehandelaar is én de cliënten met een huisarts als hoofdbehandelaar. Zij worden gevaccineerd door een mobiel vaccinatieteam. De exacte startdatum en de route is nu nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, informeren we cliënten en cliëntvertegenwoordigers hierover. 

Medewerkers 
Het is mogelijk gemaakt om als zorgorganisatie zelf onze medewerkers te voorzien van een boosterprik. Dit is goed nieuws, zo kunnen onze medewerkers al snel nog beter beschermd worden tegen het virus. We starten met vaccineren van medewerkers die dat willen op vrijdag 3 december. 

Vragen? 
Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met uw contactpersoon op de locatie.  

© 2021 - Alliade
Inloggen
scrollen