Alliade

Gevolgen van de extra coronamaatregelen

Het kabinet heeft op 3 november besloten om voor de komende twee weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen. Dit heeft helaas ook gevolgen voor onze cliënten.

De extra maatregelen gelden vanaf woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november. De belangrijkste gevolgen:

Maximaal 2 bezoekers per dag  
In navolging van de landelijke maatregelen mogen cliënten niet meer dan twee bezoekers per dag ontvangen. Komt u op bezoek op locaties waar de meest kwetsbare groepen cliënten wonen? Registreer bij binnenkomst uw contactgegevens. Daarnaast vragen we u in de locatie een mondneusmasker te dragen.

Logeren 
Cliënten kunnen nog steeds naar huis om te logeren. Dit gebeurt altijd in overleg met de locatie. Als cliënten naar huis gaan, is het dringende verzoek aan de verwanten om verder geen bezoek thuis te ontvangen. Dit om de hoeveelheid verschillende contacten zo klein mogelijk te houden.

De zwembaden van Talant alleen open voor cliënten 
Alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Zoals musea, theaters, sexclubs, casino's, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken. De zwembaden van Talant gaan dicht voor externen, maar blijven wel open voor cliënten. Het is voor cliënten een belangrijke vorm van dagbesteding en er wordt alleen gezwommen met vaste groepen die ook bij elkaar wonen. Hiermee blijft de bubbel’ klein.

Dagbesteding blijft ongewijzigd 
We hanteren nog steeds de werkwijze voor dagbesteding, zoals we dat sinds 14 oktober doen. Dat betekent:

  • Tijdelijk geen dagbesteding voor cliënten die zelfstandig wonen, thuis wonen of bij een andere zorgaanbieder wonen, als er op de dagbestedingslocatie ook cliënten aanwezig zijn die bij ons wonen. 
  • En kan er zinvolle dagbesteding op de woonlocatie gegeven worden? Dan heeft dat de voorkeur. Dit geldt vooral voor de meest kwetsbare cliënten.

Volhouden
Het risico om besmet te raken blijft hoog: op dit moment testen in Nederland 1 op de 6 mensen positief. Dus het volhouden van de maatregelen is cruciaal. Thuisblijven en testen bij klachten. Drukte vermijden en afstand houden. Dit doe je voor jezelf en voor je naasten.

© 2020 - Alliade