Alliade

Britse coronavariant grijpt om zich heen: extra maatregelen bij Alliade

De Britse variant van het coronavirus grijpt snel om zich heen in Noord-Nederland en Friesland. Bij collega-instellingen in de regio zijn inmiddels grote uitbraken onder medewerkers en cliënten vastgesteld. De noodklok luidt! Om te voorkomen dat deze extreem snel verspreidende variant ook binnen Alliade toeslaat, nemen we per direct extra maatregelen. Wees dus extra alert op alle bestaande maatregelen én onderstaande wijzigingen!

De extra maatregelen gaan per direct in en gelden in ieder geval voor de periode van de landelijke lockdown tot en met 9 februari. Voor 9 februari beoordelen we of de extra maatregelen moeten verlengen of kunnen versoepelen.

​​​Bezoek: maximaal 1 keer per week
Voor alle cliënten geldt dat zij nog slechts 1 keer per week 1 bezoeker mogen ontvangen. Daarnaast vragen we cliënten om niet meer op bezoek te gaan bij anderen. 

Cliënten blijven zoveel mogelijk thuis
Cliënten gaan alleen de deur uit om naar dagbesteding te gaan en voor zeer noodzakelijke bezoeken, zoals aan een arts. Cliënten gaan dus niet naar familie of vrienden voor een bezoek of om te logeren.

Geen vrijwilligers op locatie
Vrijwilligers worden voorlopig niet op locaties toegelaten.

Mondneusmasker verplicht op alle locaties
Op alle locaties is het dragen van chirurgische mondneusmaskers (type R2) verplicht voor alle bezoekers en medewerkers.

En houd, ook met mondneusmasker, zoveel mogelijk 1,5 meter afstand! Overal en altijd.

Mondneusmasker: ook op dagbesteding
De dagbestedingslocaties blijven vooralsnog geopend. Ook hier is het dragen van chirurgische mondneusmaskers (type R2) verplicht voor bezoekers en medewerkers. Daarnaast wordt er een extra check gedaan op de veiligheid. 

Ambulante begeleiding, behandeling en poliklinische zorg online
Ambulante begeleiding, behandeling en poliklinische zorg vindt alleen nog online of telefonisch plaats. Waar zorgcontinuïteit echt nabijheid vraagt, blijft fysieke behandeling mogelijk. 

Restaurants dicht
De restaurants op onze locaties zijn dicht.

We beseffen ons dat deze extra maatregelen ingrijpend zijn voor cliënten en hun verwanten. Niks doen is echter geen optie! Laten we daarom samen doen wat wél mogelijk is.

© 2021 - Alliade