Alliade

Voorzichtig meer mogelijk tijdens de lockdown

Het kabinet heeft besloten dat de gedeeltelijke lockdown wordt voortgezet. Maar ook dat er vanaf 3 maart onder voorwaarden iets meer mogelijk is. De lockdown wordt voortgezet omdat er eind maart / begin april sprake kan zijn van een 'zwart scenario' vanwege de Britse variant, als we ons onvoldoende aan de regels houden. We willen daarom het belang van de 1,5 meter afstand nog eens extra benadrukken.

De belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de persconferentie:

Contactberoepen
Alle contactberoepen, met uitzondering van de sekswerkers, mogen met ingang van 3 maart hun beroep weer uitoefenen. Denk aan kappers, pedicures en schoonheidsspecialisten. Reserveren is verplicht, en er moet een gezondheidscheck zijn op klachten. Daarbij is het belangrijk om beide een mondneusmasker te dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

De contactberoepen zijn ook weer welkom op onze locaties. Hun bezoek staat los van de huidige bezoekregeling van maximaal één per dag en tellen dus niet mee als bezoeker. 

Winkelen op afspraak
Vanaf 3 maart mogen winkels, onder voorwaarden, op afspraak klanten ontvangen. Onze locaties met een winkelfunctie kunnen hier ook gebruik van maken.

Wees extra alert op de basisregels
De risico's die de verruimingen met zich meebrengen, vragen om extra aandacht voor het naleven van de basisregels. Dit geldt voor de hygiëneregels, zoals handen wassen, niezen in de ellenboog en het dragen van een mondneusmasker waar dit moet. Het houden van 1,5 meter afstand is nog steeds de belangrijkste regel. Vermijd dus drukke plekken en blijf, ook in groepen, op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook testen, thuisblijven bij milde klachten en na een positieve test samen met huisgenoten in quarantaine doen ertoe, juist nu.

Hou vol!
Iedereen moet zich voorlopig nog aan de geldende maatregelen houden – ook na vaccinatie. Inmiddels is 20% van de collega's en 30% van de cliënten gevaccineerd. Dit is een mooi begin om het virus de baas te worden. Maar we zijn nog lang niet beschermd met elkaar. Dus hou vol!

© 2021 - Alliade