Alliade

Start vaccinatie wooncliënten door huisarts

Dokterszorg Friesland start vanaf donderdag 4 maart met vaccineren van cliënten met als hoofdbehandelaar de huisarts. Mobiele teams van huisartsen en doktersassistenten gaan in ongeveer drie weken tijd 6.300 cliënten op 400 zorglocaties in Friesland vaccineren met het Moderna-vaccin. Ook op locaties van Alliade wordt gevaccineerd.

Welke cliënten komen in aanmerking?
Het gaat om cliënten die bij ons wonen, bestaande uit:

  • Wlz-cliënten met of zonder behandeling
  • Volledig Pakket Thuis (VPT)
  • Persoonsgebonden budget (PGB).

Ook cliënten die bij ons wonen (op locatie of aanleunwoning) en niet in staat zijn zelf naar een GGD te gaan, worden door de huisartsen gevaccineerd. 

Hoe is het georganiseerd?
Dokterszorg Friesland heeft mobiele teams van huisartsen en doktersassistenten samengesteld die langs de locaties gaan om te vaccineren. Bij Dokterszorg Friesland is bekend welke cliënten op welke locatie moeten worden gevaccineerd. De locaties waar het om gaat, hebben in de afgelopen weken de betreffende cliënten en vertegenwoordigers al geïnformeerd en hun toestemming gevraagd voor de vaccinatie.  

Wanneer wordt er gevaccineerd?
Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer onze locaties aan de beurt zijn. Dokterszorg Friesland werkt nog aan de planning en dit is een ingewikkelde logistieke klus. Maar zeker is dat het ergens binnen drie weken is. Minimaal vier dagen van tevoren is per locatie bekend wanneer het vaccinatieteam langskomt. Zodra dit bekend is, worden de betreffende locaties geïnformeerd.

© 2021 - Alliade