Alliade

Dagbesteding wordt waar mogelijk hervat

Cliƫnten die wonen op een locatie waar twee keer gevaccineerd is, kunnen waar mogelijk weer naar dagbesteding. Dit geldt ook voor cliƫnten die niet bij ons wonen, maar wel dagbesteding krijgen. Ook zij zijn weer welkom als zij tweemaal gevaccineerd zijn.

Vervoer moet nog worden georganiseerd
Op dit moment is het vervoer van en naar dagbestedingslocaties nog niet voor alle cliënten geregeld. Of de dagbesteding hervat kan worden en op welke termijn, wordt daarom per locatie en per cliënt bekeken. De leidinggevende van de locatie stemt dit af met de betrokkenen. 

Let op: het gaat om locaties waar tweemaal gevaccineerd is. Dit geldt dus ook voor een cliënt die niet gevaccineerd is, maar wel woont op een locatie waar tweemaal gevaccineerd is.

Regels voor cliënten van locaties waar nog niet tweemaal gevaccineerd is
Voor cliënten van woonlocaties waar nog niet twee keer is gevaccineerd, blijven de huidige regels gelden. Kan er zinvolle dagbesteding op de woonlocatie gegeven worden? Dan heeft dat de voorkeur. 

Vragen over dagbesteding
Op dagbestedingslocaties wordt bekeken wat mogelijk is binnen de geldende maatregelen. Heeft u vragen over dagbesteding? Neem dan contact op met de locatie.

Regels op dagbestedingslocatie 
Het is belangrijk om voorzichtig te blijven als het gaat om de gezondheid van cliënten en medewerkers. Daarom gelden er op de dagbestedingslocatie de volgende regels:  

  • Houd altijd 1,5 meter afstand. 
  • Als de dagbesteding veilig kan in een aparte dagbestedingsruimte dan heeft dat de voorkeur.  
  • Het dragen van chirurgische mondneusmaskers (type R2) is verplicht voor bezoekers en medewerkers. 
  • Nies en hoest in de elleboog. 
  • Was vaak de handen met zeep. 
  • Verkouden? Blijf dan thuis en laat u testen. 
  • Koorts of benauwd? Blijf dan thuis en laat u testen. 
© 2021 - Alliade