Alliade

Tweede stap openingsplan: versoepelingen voor Alliade

Het aantal nieuwe ic- en ziekenhuisopnames van mensen met corona daalt verder. Dat betekent dat de tweede stap in het openingsplan definitief wordt gezet. Dit besloot het kabinet op maandag 17 mei. We hebben allemaal geduldig gewacht op de versoepelingen die vandaag (19 mei) ingaan. Ook bij Alliade mogen we weer meer en daar zijn we erg blij mee. Toch moeten we ons de komende tijd aan de basisregels houden. Blijf alert: ook wanneer u gevaccineerd bent. Hieronder leest u de belangrijkste versoepelingen vanaf 19 mei voor bewoners en cliënten van Alliade:

Twee bezoekers per dag
Cliënten en bewoners mogen twee bezoekers per dag ontvangen. Dit kunnen gedurende de week verschillende bezoekers zijn. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Draag gedurende uw bezoek een mondneusmasker. Op de kamer van de cliënt of bewoner hoeft u geen mondneusmasker te dragen. U mag ook weer eten en drinken op de kamer of aangewezen ruimtes binnen en buiten. Houd 1,5 meter afstand.

Ambulante zorg weer fysiek mogelijk
Ambulante zorg mag weer fysiek. Waar het kan, geven we de voorkeur aan online of telefonische ambulante zorg.

Medische dienst: alle zorg wordt weer verleend
Alle medische en paramedische zorg door de behandelaren kan weer worden verleend. Door de geldende maatregelen worden soms andere afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld voor bezoek aan huis of bezoek aan de medische dienst.

Terrassen
Terrassen van Alliade zijn zo ingericht dat bewoners, medewerkers en familieleden 1,5 meter afstand aan tafel kunnen houden. Reserveren is niet nodig. Aan een tafel zitten maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. De cateringmedewerkers houden toezicht dat de 1,5 meter wordt nageleefd. Als het te druk wordt, kan de cateringmedewerker zorgen voor spreiding van bezoekers.

Blijf voorzichtig
Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden. Ook wanneer u al gevaccineerd bent: handen wassen, afstand houden én thuisblijven en testen bij klachten. ​​

© 2021 - Alliade