Alliade

Aanpassingen van de coronamaatregelen per 25 september

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge kondigden op 14 september in de persconferentie aan dat de vaccinatiegraad nu hoog genoeg is om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen. Maar het is nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen.

De basisregels blijven
De basisregels blijven belangrijk, ook als u al gevaccineerd bent. De basisregel 'verplicht 1,5 meter afstand houden' verandert in een dringend advies om afstand te houden. Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten en zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt allemaal bij aan het voorkomen van besmettingen.

Mondneusmaskers: bij contact met de meest kwetsbare cliënten
Het dragen van een mondneusmasker is vanaf 25 september alleen nog verplicht op alle ouderenzorglocaties en de gehandicaptenzorglocaties met meest kwetsbare cliënten.

Taxivervoer: voorlopig ongewijzigd
Dat de anderhalvemetermaatregel vanaf 25 september wordt losgelaten, betekent helaas nog niet dat we alle cliënten direct weer met de taxi kunnen vervoeren zoals we dat voorheen deden. We volgen hierin zoals altijd de richtlijnen van de VGN en de taxi-brancheorganisatie. Zij hebben deze richtlijn niet direct paraat en moeten dit nog uitwerken. Tot die tijd blijft de huidige capaciteit van het taxivervoer ongewijzigd. Zodra de richtlijnen bekend zijn en er wél weer meer kan, informeren we cliënten en verwanten hierover.

Op bezoek
Komt u op bezoek op één van onze locaties? Dan vragen we u nog steeds om uw contactgegevens te registreren bij binnenkomst op de locatieDeze worden na 14 dagen weer vernietigd.

Een actueel overzicht van de maatregelen vindt u op de corona-pagina op deze website.

© 2021 - Alliade
scrollen