Samenwerken Alliade en GGZ Friesland

1 februari 2022

Sinds 1 januari 2022 is het samenwerkingsverband van Alliade + GGZ Friesland verantwoordelijk voor de Wmo-begeleiding in twee gebieden van de gemeente Súdwest-Fryslân (Sneek-Zuid en het Buitengebied). Hiermee zijn we betrokken bij alle individuele begeleiding, dagbesteding, persoonlijke verzorging en/of kortdurend verblijf in de gemeente.

Hoe gaan we te werk?
Binnen het samenwerkingsverband Alliade + GGZ Friesland werken procescoaches. De procescoach staat naast de cliënt en kijkt welke de ondersteuning het beste aansluit bij de persoonlijke situatie en het dagelijkse leven van de cliënt. Samen zoeken zij de beste ondersteuning zo dicht mogelijk bij huis en kijken naar de activiteiten en voorzieningen die er al zijn in de buurt. Op die manier kan de cliënt zo goed mogelijk zelfstandig thuis wonen en deelnemen aan de maatschappij.
 
De krachten gebundeld
Alliade en GGZ Friesland hebben een verschillend zorgaanbod waarin zij hun eigen expertises hebben. Met het samenwerkingsverband worden de krachten van beide zorgaanbieders gebundeld. Patyna en Noorderbrug (’s Heeren Loo) vormen als strategisch partners daarop een belangrijke aanvulling. Daarnaast werken we samen met ongeveer 90 zorgaanbieders die actief zijn in gemeente Súdwest-Fryslân, om de zorg zo optimaal mogelijk in te richten voor de inwoners die gebruik maken van Wmo-ondersteuning. Ook zoeken we de samenwerking met onder andere de wijkteams, dorpshuizen, activiteitencentra en de buurt. In gesprek met de cliënt en samen met de betrokken partijen onderzoeken we welke zorg of ondersteuning passend is. Zo werken we met elkaar aan hetzelfde doel.
 
Meer informatie 
Ben je een inwoner van de gemeente Súdwest-Fryslân en heb je vragen over de Wmo-ondersteuning? Dan kun je deze stellen aan jouw gemeente. Heb je vragen over het samenwerkingsverband of wil je in contact komen met de procescoaches dan kan dat via het mailadres procescoachswf@ggzfrieslandalliade.nl.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
Werk & dagbesteding
Thuis hulp
  • Delen