Alliade realiseert meer dan 100 wensen van cliënten

23 december 2022

Alliade heeft het afgelopen jaar een Samen doen wat wél kan fonds opgericht. Een fonds wat speciaal bedoeld is om bijzondere herinneringen en geluksmomenten te realiseren voor cliënten. Met het fonds willen wensen van een cliënt of een groep cliënten mogelijk maken. Het gaat dan vooral om wensen die normaal buiten bereik lijken te liggen. Afgelopen maanden riep Alliade cliënten en verwanten op om een wens in te sturen. In totaal werden meer dan 100 wensen ingestuurd. Alliade heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk van die wensen in 2023 te realiseren.

Medewerkers konden vanaf 1 oktober een wens insturen voor een cliënt of een groep cliënten. Dit op onder andere de voorwaarde dat een wens een niet alledaagse, maar wel een unieke beleving of ervaring moet zijn. Alle wensen werden vervolgens voorgelegd aan een advies- & inspiratiecommissie. In deze commissies zaten vertegenwoordigers van verwantenraden, de cliëntenraad, directie en raad van bestuur. ‘Samen zijn we ontroerd en geraakt door de mooie verzoeken en de grote en kleine wensen, mede daarom hebben we besloten om volgend jaar zoveel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan’: aldus Elze Vonk, bestuurslid van Alliade. De wensen variëren van een dagje naar de dierentuin en het bijwonen van de Formule 1 tot aan het feestelijk vieren van een huwelijksdag en het besturen van een heuse vrachtwagen.

Verrassing!

Elze Vonk ging, samen met cliënten en verwanten uit de cliëntenraad, alvast langs drie locaties om de cheques te overhandigen. Zo gaan alle kinderen plus verwanten en begeleiding van Kinderdagcentrum de Vlieger naar AquaZoo. Geertje Bijlsma, begeleider bij het kinderdagcentrum: ‘We merken binnen het KDC dat veel ouders niet de mogelijkheid hebben om met hun kinderen een leuk dagje uit te beleven. Bijvoorbeeld omdat het te duur is of omdat ze geen rijbewijs hebben. Daarom is het zo mooi dat nu ook alle ouders mee kunnen. Doordat de kinderen soms weinig prikkels kunnen verdragen, is niet elk pretpark of elke dierentuin geschikt. AquaZoo is een leuke plek voor álle kinderen. We hadden nooit verwacht dat onze wens zou worden uitgekozen en kijken ontzettend uit naar het dagje weg!’

Drie wensen als eerste uitgevoerd

Alliade start direct met de uitvoering van de eerste 3 wensen. Deze zijn nog voor de kerstdagen bekend gemaakt aan de betreffende cliënten.

Samen doen wat wél kan fonds

Alliade helpt kwetsbare mensen. Daarbij wordt vooral gekeken naar wat wél kan. De organisatie is dagelijks op zoek naar kansen om wat lastig of zelfs onmogelijk lijkt, toch mogelijk te maken. Vanuit deze visie wil Alliade ook unieke cliëntervaringen realiseren, door met geld uit het Samen doen wat wél kan fonds’ dit te faciliteren. Het fonds bestaat uit geld dat Alliade ontvangt uit fondsen en giften. 

Foto's

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Kinderen
Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Werk & dagbesteding
Thuis hulp
Maatschappelijke ondersteuning
  • Delen