Sloop woonzorglocatie Anna Schotanus gestart

29 juni 2023

De sloopkraan staat op het terrein Anna Schotanus in Heerenveen. Het afbreken van de woonzorglocatie is begonnen. De locatie wordt daarna opnieuw opgebouwd tot een specialistische ouderenzorglocatie. Tijdens de sloop wordt materiaal verzameld om te hergebruiken voor de nieuwbouw. Nu de sloop gestart is krijgt de vriendenstichting van Anna Schotanus een prachtig symbool overhandigd.

De zorg en het zorglandschap veranderen constant, en komen daarmee voor nieuwe uitdagingen te staan. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en cliënten binnen de gehandicaptenzorg worden steeds ouder. Daarmee vergroot de vraag naar specialistische ouderenzorg. Om deze zorg in de toekomst te bieden wordt Anna Schotanus afgebroken en opnieuw opgebouwd. De herontwikkeling is gereed in december 2024.

Overhandiging symbool

Het bouwmateriaal van het oude Anna Schotanus wordt hergebruikt voor de nieuwbouw. Dit varieert van stalen balken tot glas in lood ramen. In de jaren 70 heeft mevrouw Anna Schotanus, naar wie de locatie vernoemd is, prachtige glas in lood ramen geschonken. Eén van deze ramen is vandaag door Nico Bos, zorgmanager Alliade, overhandigd aan Arend Kuipers (links) en Bert van het Meer (rechts). Het wordt nu veilig bewaard door de stichting Vrienden van Anna Schotanus om straks opnieuw op een mooie plek te plaatsen. 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen