De Tûke Balansearrûte: een nieuw speeltoestel bij Kinderboerderij Doniastate

6 juli 2023

Op woensdag 28 juni heeft Levi Silvijn, de nieuwe kinderburgemeester van Leeuwarden, een nieuw klim en klauter speeltoestel geopend bij Kinderboerderij Doniastate in Stiens. Kinderboerderij Doniastate is een dagbestedingslocatie voor cliënten van Alliade met een licht verstandelijke beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt.
 

Gerealiseerd door cliënten 

De cliënten van de kinderboerderij hebben deze grote uitbreiding samen gerealiseerd met Stichting Vrienden van Doniastate Stiens, verschillende sponsoren en een aantal bedrijven. Levi sprak zijn dank uit naar de Stichting Vrienden van Doniastate: ‘Zij hebben dit parcours mogelijk gemaakt.’ Maar ook alle medewerkers van de kinderboerderij kregen een compliment. ‘Zij hebben keihard gewerkt om de hele balanceerroute aan te leggen,’ vertelt de kinderburgermeester. 

Iedereen doet er toe

Levi is erg onder de indruk van het project: 'Iedereen doet er toe, ongeacht achtergrond, geloof of een beperking. Juist als iedereen mee kan doen, maken we de wereld een heel stuk mooier. Dit project is daar een super mooi voorbeeld van. Ik vind het heel uniek dat de mensen van Kinderboerderij Doniastate, wat een leer en werkplek is van Alliade, zoiets moois hebben gemaakt.'

Het speeltoestel is een interactief circuit van achttien uitdagende installaties voor jong en oud. Met de Tûke Balansearrûte wordt Doniastate nóg leuker voor de wat oudere kinderen. Een aanrader voor het hele gezin! 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Werk & dagbesteding
  • Delen