Succesvolle lancering noordelijk expertisenetwerk VG & verslaving

19 oktober 2023

Het expertisenetwerk VG & verslaving Noord-Nederland is op maandag 16 oktober officieel gelanceerd. Alliade, De Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) bundelen in het expertisenetwerk hun krachten en kennis over de complexe VG- en LVB-doelgroepen met verslavingsproblematiek.

Lancering expertisenetwerk 

Zo’n 120 belangstellenden kwamen naar het evenementencentrum Hof van de Koning in Heerenveen om de lancering bij te wonen. Een dag met als doel te inspireren, de werkwijze en meerwaarde van het netwerk toe te lichten én daarnaast de kennis en expertise op het gebied van verslaving te vergroten. Tijdens een boeiend programma werden de deelnemers meegenomen in zaken waar het expertisenetwerk mee bezig is, zoals het ontwikkelen van een opleidingsprogramma. Aansluitend volgden ze workshops die gerelateerd zijn aan het onderwerp verslaving, gecombineerd met een (licht) verstandelijke beperking.

Doelen expertisenetwerk

Het primaire doel van het expertisenetwerk VG & verslaving is het bieden van handvatten en optimale ondersteuning aan professionals die werken met de complexe VG-doelgroep met verslavingsproblematiek. Voor VNN heeft het expertisenetwerk een andere focus, namelijk ondersteuning bieden aan professionals die werken met verslaafde cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB).
 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Jong volwassenen
Volwassenen
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
  • Delen