Jubileum voor Houtwerkplaats De Wisse

24 april 2024

In maart bestond Houtwerkplaats De Wisse uit Heerenveen 25 jaar. En dat is groots gevierd op woensdag 13 maart. Ruim 200 mensen brachten die dag een bezoek aan de Wisse. Van ouders en verwanten tot klanten van de houtwerkplaats en medewerkers van bedrijven uit de omgeving.

De Wisse is een machinale houtwerkplaats en beschikt over een uitgebreid machinepark met onder andere een computergestuurde platenzaag en afkortzaag, cirkelzagen en lintzagen en een vierzijdige schaafbank. We produceren houtproducten voor aannemers, bouwbedrijven, drukkerijen, trappenfabrieken en bedrijven die zich richten op het aanleggen van weg- en waterbouw. Ook voor het frezen van producten kan men bij ons terecht. De Wisse biedt leer- en werkplekken aan vanuit de Wmo. Daarnaast biedt De Wisse werkplekken voor mensen in de langdurige zorg (Wlz). Iedereen, van jong tot oud, met welke beperking of van welk niveau van functioneren dan ook, is welkom.

George Jan Blok, manager bij De Wisse: ‘De Wisse heeft haar bestaansrecht inmiddels bewezen. De houtwerkplaats is een goed en mooi sociaal vangnet voor mensen die (nog) niet bij een bedrijf aan het werk kunnen. Wil je aan het werk, dan kun je hier ervaring opdoen. Met behulp van jobcoaches kun je eventueel doorstromen naar een regulier bedrijf. Als je op De Wisse wilt blijven werken, dan is dat ook mogelijk.’

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Jong volwassenen
Volwassenen
Subcategorieën Dagbesteding
Hoofdgebieden Werk & dagbesteding
  • Delen