Alliade

Nederland in lockdown: de gevolgen

Maandagavond 14 december gaf premier Rutte een toespraak waarin hij een strenge lockdown aankondigde. De maatregelen die hierbij horen, gelden vanaf 15 december tot zeker 19 januari.

De belangrijkste gevolgen van de lockdown zijn:

Maximaal 2 bezoekers per dag
Cliënten mogen twee bezoekers per dag ontvangen. Waar landelijk een uitzondering wordt gemaakt om tijdens de kerstdagen 3 bezoekers per dag te ontvangen, doen we dat voor cliënten niet. Dit doen we omdat anders de 1,5 meter afstand niet te waarborgen is. Wij begrijpen dat dit vervelend is, maar we hopen op uw begrip.

Publieke ruimten gesloten
Vanaf 15 december tot ten minste 19 januari zijn onze winkels, kinderboerderijen, zwembaden en sportzalen zijn gesloten voor publiek. Wel blijft de dagbesteding voor cliënten op deze locaties zo veel mogelijk doorgaan en blijven onze Support&Co supermarkten open. Er vindt op dit moment vrijwel geen vermenging plaats van groepen cliënten die bij ons wonen en die van elders komen.

Contactberoepen
Alle bezoeken aan en van medische contactberoepen, bijvoorbeeld de tandarts, arts of fysiotherapeut, blijven doorgaan. Bekijk het overzicht van uitgezonderde contactberoepen.

Alle bezoeken aan en van niet-medische contactberoepen, bijvoorbeeld kapper, schoonheidsspecialist of pedicure, gaan niet door tot en met 19 januari.

Kinderdagcentra: maatwerk
De kinderdagcentra (KDC) blijven open en de kinderen mogen blijven komen. Daar waar het kan, of nodig is vanwege de medische kwetsbaarheid of een (mogelijke) besmetting in de thuissituatie, blijven de kinderen thuis.

Ambulante begeleiding: zoveel mogelijk online
Ambulante begeleiding vindt zoveel mogelijk online plaats. Alleen als het niet anders kan, is fysiek bezoek mogelijk.

Restaurants Meriant blijven open
De restaurants van Meriant blijven toegankelijk voor koffie of thee.

Vrijwilligers blijven welkom
Vrijwilligers blijven welkom op de locatie, maar moeten zich aan de regels houden die ook voor bezoek gelden. Zij dragen op de kwetsbare locaties een mondneusmasker en houden de 1,5 meter aan. De lijst met kwetsbare locaties vindt u onderaan deze pagina.

Opname nieuwe cliënten gaat door
De opname van nieuwe cliënten kan gewoon doorgaan. Dit proces verloopt zorgvuldig, uiteraard met aandacht voor preventie.

Houd vol
Hoe eenzaam en vervelend dit ook is, vooral met de feestdagen, we zullen geduld moeten hebben. Laten we om elkaar denken, elkaar helpen en ondanks alles proberen om er een mooie en warme kerst van te maken.

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met uw contactpersoon van de betreffende locatie.

Wilt u meer weten? Hier vindt u aanvullende informatie over het coronavirus

© 2021 - Alliade