Hortensiastraat 100 Wolvega

Alliade vernieuwt in Wolvega. Op het terrein van woonzorglocatie LindeStede aan de Hortensiastraat komt nieuwbouw voor in totaal 36 cliënten.

Alliade vernieuwt in Wolvega. Op het terrein van woonzorglocatie LindeStede aan de Hortensiastraat komt nieuwbouw voor in totaal 36 cliënten.

Het gaat om een gemengde groep: van kwetsbare ouderen tot jongeren die uit huis gaan en met begeleiding op zichzelf gaan wonen.


Vervanging van huidige woonlocaties Wolvega

De nieuwbouw aan de Hortensiastraat is ter vervanging van dagbestedingsgroep Lindemarkt in LindeStede. En van de huidige woonlocaties van  Alliade gehandicaptenzorg (voorheen Talant) aan de Brogge en Sickengaoord. Deze locaties voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Cliënten delen er bijvoorbeeld nog een douche en toilet. Bovendien zijn ze niet geschikt om intensieve zorg te bieden. Ze zijn verouderd en te klein van opzet. De dagbestedingslocatie aan de Hoofdweg blijft bestaan.


Verschillende soorten zorg en ondersteuning

De nieuwbouw bestaat uit drie gebouwen, waarin verschillende soorten zorg en ondersteuning wordt geboden:

  • Zelfstandig wonen voor in totaal achttien cliënten
  • Groepswonen voor in totaal achttien cliënten
  • Zinvolle dagbesteding en/of werk
  • Kinderboerderij wordt verplaatst

De kinderboerderij, die zorgt voor verbinding met het dorp Wolvega, blijft bestaan. Wel krijgt hij een nieuwe plek op de hoek van de Hortensiastraat en de Steenwijkerweg. Cliënten runnen de kinderboerderij samen met een aantal vrijwilligers.

De nieuwbouw op het terrein van LindeStede biedt mooie kansen om nauwer samen te werken tussen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Op zorginhoudelijk vlak, maar ook op het gebied van activiteiten en faciliteiten.


Planning

De verhuizing vindt plaats vanaf 13 juni 2022. Nieuwsgierig naar de stand van zaken? Lees dan de laatste nieuwsbrief hieronder.

Locaties