Nieuwbouw Heidewoud in Oranjewoud

Alliade vernieuwt in Oranjewoud. Op het terrein van de locatie aan de Van Bienemalaan komt nieuwbouw die toekomstbestendig is en voldoet aan de duurzaamheidseisen van deze tijd.

Alliade vernieuwt in Oranjewoud. Op het terrein van de locatie aan de Van Bienemalaan komt nieuwbouw die toekomstbestendig is en voldoet aan de duurzaamheidseisen van deze tijd.

De nieuwe locatie wordt een werkplek voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze hebben de keuze uit een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden.


Uitgebreider aanbod

Het aanbod aan werkzaamheden op de nieuwe locatie Heidewoud is straks nog uitgebreider. Er wordt vooral gekeken naar wat de cliënt wél kan. Het aanbod maakt dat er veel kennis en kunde samenkomt op één plek. En dat er voor cliënten veel te kiezen valt. Nóg meer mogelijkheden om te leren en te ontwikkelen binnen je eigen mogelijkheden. Straks kunnen cliënten werken binnen de categorieën: 
  • Groen/dieren/buitenwerk (kapschuur)
  • Lichte industrie
  • Keramiek/atelier
  • Catering

Nieuwe werkplek cliënten Brasserie De Stal en De Diggel

De nieuwe locatie is niet alleen nieuw voor de cliënten die er al werken. Heidewoud wordt ook de nieuwe werkplek voor de cliënten van Brasserie De Stal in Nieuweschoot en De Diggel in Heerenveen. Zij verhuizen mét hun werkzaamheden mee. Na de verhuizing sluiten de twee huidige gebouwen hun deuren.


Planning

Het hoofdgebouw en de kapschuur zijn in augustus 2023 opgeleverd. Vanaf dat moment werken de cliënten er in hun nieuwe onderkomens. 

In september 2023 is het oude pand op het terrein van Heidewoud gesloopt. Begin oktober 2023 startte de aannemer met het realiseren van het nieuwe terrein. Naar verwachting is het terrein in december 2023 klaar.

Eind november 2023 sluit Brasserie De Stal haar deuren aan de Rotstergaastweg en verhuist naar Heidewoud. Het restaurant gaat nog niet meteen open voor gasten. Er wordt eerst ruimte gemaakt voor training en wennen. 

Als laatste volgt De Diggel. Wanneer alles volgens planning verloopt, verhuist de Diggel in april 2024 naar Heidewoud. 

Locaties