Bouw woonzorglocatie Anna Schotanus gestart

11 oktober 2023

De bouw van Anna Schotanus is officieel gestart. Het werd gevierd door een openingshandeling van een cliënt met zijn zoon, een zorgcoördinator en twee vrijwilligers. Samen zetten zij drie palen in de fundering van de nieuwe locatie. Dit staat symbool voor de driehoek in de zorg, waarin de medewerker nauw samenwerkt met de cliënt en de verwant.

Anna Schotanus is straks dé locatie in de regio waar cliënten met en zonder een verstandelijke beperking specialistische ouderenzorg krijgen. En waar medewerkers samen met slimme zorgtechnologie de beste zorg leveren. Wethouder Jaap van Veen gaf een speech waarin hij hoopte de bijzondere historie van Anna Schotanus terug te zien. Waarop Nico Bos (hoofd van de locatie) verzekerde dat dit in de inrichting terugkomt. Naar verwachting is de nieuwbouw in december 2024 klaar en kunnen de bewoners er in het voorjaar van 2025 wonen.

Grotere vraag naar specialistische ouderenzorg

De zorg verandert constant en komt daarmee voor nieuwe uitdagingen te staan. Ouderen wonen steeds langer thuis en komen pas bij een zorglocatie met meerdere complexe zorgvragen. En cliënten binnen de gehandicaptenzorg worden steeds ouder. Daarmee vergroot de vraag naar specialistische ouderenzorg. Om kwetsbare ouderen in de toekomst goed te helpen met passende zorg en huisvesting bouwt Alliade een nieuw Anna Schotanus.

Duurzaam en toekomstbestendig

De herontwikkeling bestaat uit een renovatie van de bestaande flat én nieuwbouw voor dagactiviteiten en wonen. De duurzame en toekomstbestendige locatie biedt straks verschillende soorten zorg, behandeling en ondersteuning aan ruim 200 kwetsbare ouderen. Waaronder een aantal ouderen met een verstandelijke beperking.

Foto: v.l.n.r. De heer Althuisius met zijn zoon, zorgcoördinator Geeske de Jong, voorzitter cliëntenraad en vrijwilliger Attie Verbruggen en voorzitter Vrienden van Anna Schotanus Bert van der Meer.

Foto's

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Subcategorieën Woonzorg
Palliatieve zorg
Kortdurende opname/tijdelijk verblijf
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg
  • Delen